pondelok 24. septembra 2007

Taký bežný deň

Už dlhšie sa chystám napísať nejaký report, ale nejak sa tu nič špeciálne nedeje, alebo skôr nič, čo by bolo hodné samostatného nadpisu. Izinko rastie, múdrie, zreje a dňom za dňom rozumie viac. Veľmi rád pomáha pri vysávaní a robí rachot. Dnes som zistila, že nielen vie víjsť sám po rebríku na preliezku, ale sa vie aj sám šmyknúť dole. A nielen to, ale sa sám aj húpe na hojdačke z pneumatiky.
Minulý týždeň sme zistili, že "daycare", o ktorý sme žiadali, je naozaj len pre dánov, takže dobre. Sme tomu radi, lebo vieme, že to bude pre Iziho najlepšie a on je naša priorita. Sme radi, že to tu s ním zvládame a učiteľom nevadí, že sa striedame. Tiež nám prišiel list z emigračného úradu, že prijali naše žiadosti o študentské víza. Teda pre nás študentov, ale že deťom študentov nedávajú, iba ak majú na to veľmi výnimočný dôvod. Od začiatku sme vedeli, že je to smiešne, no zákon je zákon povedala pani z emigračného našej sekretárke. Náš milý učiteľ Leif napísal list, kde presne vysvetlil dôvody, prečo sme tu so synom. Povedal nám, že našiel veľmi dobré argumenty, lebo aj ten zákon vlastne už ide proti inému zákonu.. Takže tak. My vieme, že ak nás tu Boh chce mať, o čom sme presvedčení, tak to od začiatku nie je žiadny problém.
No a čo máme nové? Tento týždeň sa budeme učiť "ako zdravo pomáhať druhým rásť". Zámerne nepíšem "ako zdravo viesť druhých", lebo to by presne nebolo ono. A do nedele potrebujeme napísať našu druhú prácu. Exegézu Triumfálneho vstupu Ježiša do Jeruzalema.

1 komentár:

starkyima povedal(a)...

Teším sa každej správe o vás. To ako Boh riadi vaše kroky je nádherné a zo srdca môžem povedať: Je to Božia milosť. Aj to že Izrael bude s vami je dobre, lebo Boh vie čo a ako má byť. Ste v Jeho ochrane a to je krásne. Denne si pustime nejaky klip s Izraelom, buď z tych čo ste boli ešte tu doma, alebo pri mori, alebo z vašich. Izrael sa určite mení, a to rodičia niekedy ani nevidia, ale ty čo ho po nejakom čase uvidia, budú prekvapený. Je to dobré, že rastie ako NMMI - náš malý misionár Izrael. Dobré je pre neho aj to, že je v tak veľkom kolektíve. Kde tu a tam všeličo podchytí a naučí sa. A žiaľ niekedy aj tie horšie veci. Ale na to sú rodičia aby svoje dieťa usmernili. Dnes sa podarilo kúpiť aj lístok na vlak, že bude len na Vás zavysieť, aby ste si išli kúpíť miestenku a včas prišli na letisko, kde budete mať pristavené súkromné lietadlo, ktoré vás privezie na Slovensko. Ešte že máte tak bohatého nebeského Otca, ktorý pozná najhlšie túžby vás, Izraela, ale aj nás. A k tým vaším prácam, študujete ako pre Ježiša a On bude s vami a dá vám múdrosť. Vybozkávajte Izraela a tešte sa, že môžete byť s ním.