pondelok 11. februára 2008

Takze v Afrike je nadherne. My biely sa tu nazyvame Zwungu a tak nas vsetci oslovuju. Deti na nas ukazuju ze zwungu. A ked ideme po ulici tak skoro vsetkych zdravime Jambo, alebo Mambo. Co znamena nieco ako ahoj, alebo whats up? (ako sa mas?). Je to super lebo ked ty ch ludi pozdravis zacnu sa smiat a odpovedia ti bud naspat Jambo, alebo Poaa co je nieco ako Cool. Takze je to zazitok tu chodit po uliciach. Vsetci su strasne mili, ochotny a priatelsky. Na cestach tu je chaos. Poprve jazdi sa tu ako v Anglicku cezi opacne ako na Slovensku. Jazdi tu vela aut a vsade na cestach su spomalovace, take velke ze by som nepresiel cez nu zo svojou fabiou. Aj napriek tomu ze tu je vela dzipou je tu predsa malych aut ako u nas a neviem ako to tu snimi preziju. Hlavne cesty su betonove a ostatok su polne cesty. Zajtra budeme cestovat asi osem hodin na miesto kde budeme az do nedele. A potom pojdeme do Dar Es Salam na dalsi tyzden. Barca a Izik ostavaju doma a v stredu by mali ist na styri dni k miriam, ona je tu v podstate nasa veduca a ona je dcera misionarov u ktorych byvame teraz. Zivot tu ide pomaly aa zaroven rychlo. Proste Afrika. Kto nezazil musi zazit. Takze zacinite setrit. Dnes sme mali den vypnuty a boli sme v hadom parku a v muzeu Masaijov. A potom sme si v dedine Masajov nakupili niake suveniri. Vsetko nadherne farebne najradsej by som to tam cele vykupil.
Bola to nadhera......
Dakujeme za vase modlidby su tu citelne.........

8 komentárov:

starkyima povedal(a)...

Hej to je funny čítať a pocut ako pisete z Afriky. Kto by to bol len pomyslel. Darmo ste dostali, darmo dajte, tak jest psano.

gabika povedal(a)...

ahojki, nech vas Pan zehna a chrani na kazdom kroku.
myslime na vas vela a tesime sa ze sa mate fajne.

Anonymný povedal(a)...

Drahi moji,
na vsetkych cernoskov sa pekne nadalej usmievajte, autam a hadom sa vyhybajte a stastlivo sa nam domov vratte, pozdravujem Miriam a jej rodicov, prajem im vela zdravia a stastia a bozieho pozehnania. A stastivy navrat Vam zela aj prastara mama a Gitka.

Anonymný povedal(a)...

Super, drzime vam palce, fajne, ze mate tento blog. Pan nech vas mocne pouziva na kazdom kroku, myslime na vas!
maruska a tarzan

Anonymný povedal(a)...

Ahoj rodina, som rada,že sa mate fajn. Momentka Roman, smejúci sa Izrael a pes je úplne báječná.Prajem Božie požehnanie do ďalších dní miroevamichalvladojana

Anonymný povedal(a)...

Je to uzasne ze ste vytvorili tento blog a ze mozeme vidiet a citat ako sa mate v Afrike. A ta fotka Iziho s helmou v ktorej vyzera ako kozmonaut je super:) Zehname vam nech ste aj nadalej pozehnani a aj pozehnanim pre inych.
V&V

Unknown povedal(a)...

Mambo my friends!
videl som foto a cital som to vsetko...je super ze sa mate tak dobre (v ramci moznosti) ale afrika je afrika. to sa neda predstavit ale iba zazit. tak si uzivajte "velkou lyzicou" a nech Bozia ruka je i nadalej s vami.

heno & (nepritomna) evka

Anonymný povedal(a)...

co je s vami, rodinka? dlho o vas nevieme nic nove...dufame, ze ste sa uz (navzajom) nasli. modlime sa a tesime sa. f+i+m