streda 9. januára 2008

Ked sa sen stava skutocnostou alebo Tanzania

Keď sme sa dozvedeli o možnosti ísť na misiu, ktorá je súčasťou nášho predmetu, ktorý tu máme v Dánsku, modlili sme sa a zatúžili sme ísť do Tanzánie. Roman povedal, že pre toto sme na tejto škole, že toto nás zmení, že toto je ten hlavný dôvod. Roman sa rozhodol predať kongá, dokonca sa nám ich aj podarilo doniesť do Dánska. Ale čas ubiehal a my sme nemali žiadne peniaze. Stále som verila, ale nevyzeralo to nádejne. Prišiel čas, keď sme mali zaplatiť a ešte stále sme nemali ani korunu. No povedali sme, že určite ideme a tak nám objednali letenky. Prvý veľký krok viery bol za nami.
Pred Vianocami sme spravili brainstorming "ako za tri týždne zarobiť 20.000 dánskych korún". Z toho my sme potrebovali 12.500 DKK. Keď sme prišli na Slovensko, hneď sme sa dohodli s Pašom a po nedeľnom zhromaždení sme predávali perníčky, ktoré sme sami napiekli. Mali sme ich cez 80 a verili sme, že sa Pán postará a tak aspoň 5.000 Sk by sme mohli dostať. No stalo sa niečo vysoko nad naše očakávania a dostali sme niečo cez 20.000 Sk. O dva dni neskôr, po Vianociach nám ešte další ľudia dali peniaze a spolu s tým čo nám dali rodičia sme mali ďalších 20.000 Sk. Teraz už máme neuveriteľných 80% korún, ktoré potrebujeme na tú misiu.
Bolo velmi povzbudzujuce vidiet ludi z nasho domovskeho zboru ako davaju peniaze na misiu v tomto predvianocnom case. Dakujeme vsetkym ktory sa za nas modlia a tym ktory nam prispeli na tuto misijnu cestu. Za tento zazrak dakujeme Bohu.
Ešte nakoniec by som rada dodala, že aj toto je vlastne svedectvo o tom, že princíp sejby a žatvy (Biblia, List Galatským 6:7) myslí Boh vážne. V čase, keď sme ešte nemali ani šajnu akým spôsobom nás Boh zaopatrí, mal klub Azusa finančné problémy. Rozhodli sme sa im dať naše posledné peniaze a vlastne to jediné čo sme mali v zálohe na misiu. Roman povedal, že Božia banka má najlepší úrok. My sme dali 1000 a teraz máme 10.000.

1 komentár:

Monika povedal(a)...

Haleluja:)))